Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

2016-10-19

Eva på banken svarar på frågor om försäkringar

Södra Dalarnas Sparbank kan försäkra dig och din familj. Vi har även sakförsäkringar för bil, villahem, husbil, husvagn med mera. Behöver du hjälp med företagsförsäkringar så har vi även det.

Vad är det viktigaste jag ska tänka på när jag tecknar försäkring?

Vad försäkringen innehåller. Täcker den det du vill att den ska täcka? Vi har två försäkringspaket, det mer omfattande PLUS-paketet och ett grundpaket som heter BAS. Detta för att du på ett enkelt sätt ska kunna se vilken paket som bäst täcker dina behov och för att du ska undvika att hamna i en situation där din försäkring inte täcker det du önskar.

Hur vet jag om jag är tillräckligt försäkrad?

Det kan du ta reda på genom att göra en kartläggning av dina behov, vi kan hjälpa dig med det för att på så vis kunna ge dig rätt råd. Det är dessutom viktigt att ta reda på vad som betalas ut vid en skada.

Jag har hört talas om något som kallas drulleförsäkring, vad är det?

Det är en skada som uppstår vid plötslig och oförutsedd händelse, som i fackliga termer kallas för allrisk. Den finns både för lös egendom som vid fickstöld, om du tappar kameran i marken eller spiller kaffe på din dator. Den finns också för byggnad och tomtmark och kan hjälpa dig vid exempelvis plötsliga sättningsskador i grunden eller att eget träd faller över huset. Allriskförsäkringen ingår inte i alla försäkringspaket utan kan vara något du måste lägga till.

Kan jag byta försäkringsbolag direkt?

På sakförsäkringar kan du endast byta försäkringsbolag vid huvudförfallodagen men personförsäkringar kan du flytta när som helst.

Jag har nyss fått barn och undrar om jag kan försäkra mitt barn hos er?

Ja, vår barnförsäkring omfattar oförutsedda händelser som kan inträffa under barnets uppväxt. Barn har ett särskilt stort behov av försäkring som täcker både sjukdom och olycksfall. Försäkringen gäller dygnet runt och kommer i framtiden vara ett komplement till den olycksfallsförsäkring som ditt barn omfattas av under skoltid.

Finns det hjälp att få om jag blir arbetslös?

Ja, om du har Trygga arbetslöshetsförsäkring kan du känna dig ekonomiskt trygg om du ofrivilligt förlorar ditt arbete. Försäkringen ger ersättning varje månad och kan tecknas både för att skydda din inkomst och för att täcka utgifter som till exempel lånekostnader. Ersättningen kompletterar a-kassan och gör att du kan ha upp till ca 80 procent av den gamla lönen under arbetslösheten.

Kan jag teckna en olycksfallsförsäkring hos er?

Ja, en olycksfallsförsäkring ger dig ekonomisk trygghet om olyckan är framme. Många har en försäkring som bara täcker olyckor som inträffar under arbetstid och kanske även olyckor som inträffar under resa till och från arbetet. Det kan därför kännas tryggt att komplettera med en försäkring som gäller dygnet runt och även efter 65 års ålder (gäller om försäkring tecknas före 65 års ålder).

Kan ni hjälpa mig att försäkra mig och mitt företag?

Vi har ett grundskyddpaket för företagare, som ger dig och ditt företag skydd vid sjukdom, olycksfall, dödsfall och dessutom förstärker din pension. Vi kan även hjälpa dig med en ansvarsförsäkring för din verksamhet.

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

TELEFONBANKEN

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-22 11 22
Från utlandet: +46 771 22 11 22

KUNDCENTER FÖRETAG

Öppet alla dagar 07.00-23.00*
Från Sverige: 0771-33 44 33
Från utlandet: +46 771 33 44 33

DIGITAL SUPPORT

Öppet dygnet runt*
Från Sverige 0771-97 75 12

SPÄRRA KORT

Öppet dygnet runt
Från Sverige:  08-411 10 11
Från utlandet: +46 8 411 10 11

*Andra öppettider kan förekomma under storhelger

OM BANKEN

Clearing: 8114-1
BIC/Swift: SWEDSESS
GIIN: NQHBSU.99999.SL.752
Bankgiro: 981-1142
Org. nr: 582000-5345
Styrelsens säte: Hedemora

SÖDRA DALARNAS SPARBANK

Hökartorget 5, Box 204
776 28  Hedemora
info@sodradalarnassparbank.se

Telefon: 0225-358 00
facebook.com/sodradalarnassparbank

Tro, hopp och Klöver-logotype