Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

2016-11-07

Jerker på banken svarar på frågor om företag

Om jag ska starta eget, kan ni hjälpa mig?

Vi hjälper ofta människor som vill förverkliga sin dröm att bli företagare. Vi börjar med ett gemensamt möte där vi går igenom din affärsidé och ditt mål med företaget. Detta för att se vilka förutsättningar som gäller för dig. Vi hjälper dig att se över vilka produkter och tjänster som är aktuella för dig och ditt nya bolag. Vi kan hjälpa dig med såväl det enkla som det mer komplexa bolaget då jag och mina kollegor har lång erfarenhet gällande företagande.

Jag har hittat ett bolag jag skulle vilja köpa, vad i köpeprocessen kan ni hjälpa mig med?

Vi hjälper till vid företagsförvärv. Det viktiga är att du förstår vad det är du egentligen köper. Köper du aktierna i bolaget eller är det inkråmet du köper, dvs. inventarier, varulager etc. Med det i åtanke kan vi göra upplägg för att gå vidare i affären.

Mitt företag är idag ganska litet men går så bra och jag misstänker en snabb expansion. Kan ni hjälpa mig fast jag växer mycket på kort tid?

Givetvis. Vi fattar alla kreditbeslut på vårt kontor i Hedemora och hoppas kunna bidra till att du som företagare på ett smidigt sätt ges de förutsättningar du behöver för att växa. Vi ser en styrka i att ha en lokal anknytning och förstår vår lokala marknad. Med den kunskapen hoppas vi kunna ge möjlighet för tillväxt.

Som egenföretagare har jag väldigt mycket inplanerat hela tiden och jag är ofta ute på resande fot. Därför är det viktigt för mig att jag enkelt kan få kontakt med min bank. Hur flexibla är ni?

På kontoret i Hedemora har vi fler erfarna rådgivare på plats. Vi är totalt 10 stycken som hjälper våra företagskunder. Vi hjälper dig som kund på det sätt som passar dig bäst, med personlig kontakt via telefon, digitalt, på kontoret eller besök hos dig. Vi kan hjälpa dig med allt från investeringar till att hantera betalflöden, försäkringar och pensioner. I vår företagsgrupp ingår rådgivare men även specialister inom cash management och försäkring samt kreditanalytiker.

Hur lånar jag pengar till mitt företag?

Varje affärsupplägg är unikt utifrån just dina behov och möjligheter därför är det viktigt att vi träffas och går igenom dina förutsättningar. Det vanligaste är att företaget behöver rörelsekapital, som oftast täcks med en checkkredit. Du kan dessutom givetvis låna till objekt som maskiner, fordon, inventarier och fastigheter.

Vad kan ni erbjuda mig som företagskund?

Är du småföretagare har vi ett företagspaket som heter Bättre Affärer där vi har samlat våra bästa och mest användbara tjänster för just dig. Det är ett grunderbjudande. Är du ett större företag med en mer komplex ekonomi kan vi specialanpassa olika lösningar utifrån de behov som ditt företag har.

Jag tycker det är svårt att veta vad jag behöver tänka på vad gäller min och min personals trygghet?

På banken har vi specialister som kan hjälpa dig med allt från personförsäkring, pensionsplanering till företagsförsäkringar.

Välkommen att höra av dig till oss för ett personliga mötet!

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

TELEFONBANKEN

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-22 11 22
Från utlandet: +46 771 22 11 22

KUNDCENTER FÖRETAG

Öppet alla dagar 07.00-23.00*
Från Sverige: 0771-33 44 33
Från utlandet: +46 771 33 44 33

DIGITAL SUPPORT

Öppet dygnet runt*
Från Sverige 0771-97 75 12

SPÄRRA KORT

Öppet dygnet runt
Från Sverige:  08-411 10 11
Från utlandet: +46 8 411 10 11

*Andra öppettider kan förekomma under storhelger

OM BANKEN

Clearing: 8114-1
BIC/Swift: SWEDSESS
GIIN: NQHBSU.99999.SL.752
Bankgiro: 981-1142
Org. nr: 582000-5345
Styrelsens säte: Hedemora

SÖDRA DALARNAS SPARBANK

Hökartorget 5, Box 204
776 28  Hedemora
info@sodradalarnassparbank.se

Telefon: 0225-358 00
facebook.com/sodradalarnassparbank

Tro, hopp och Klöver-logotype