Hoppa till textinnehållet

Amorteringsfritt – ansökan om tillfällig amorteringsbefrielse för privatpersoner

Många har drabbats eller känner oro för att ekonomin ska påverkas av coronapandemin.

 Här kan du ansöka om att pausa amorteringarna för dina lån. Vi kan bevilja tillfällig amorteringsbefrielse för bolån fram till och med den 31 augusti 2021 och upp till sex månader för andra lån.

 

Har du ännu inte blivit drabbad kan det vara bra att tänka på fördelen med att amortera så länge du har möjlighet. Ju mer du amorterar desto mer minskar du ditt lån och dina framtida räntekostnader.

Hur fungerar amorteringsfritt?

Så ansöker du

Fyll i ansökan om amorteringsbefrielse via din internetbank. Tryck på fliken Lån och sedan på ansökningsknappen under rubriken Pausa din amortering tillfälligt

Alternativt fyller du i formuläret här nedan på sidan. När banken beviljat din ansökan får du en bekräftelse i internetbanken eller via post om du inte har internetbanken. I bekräftelsen framgår vilket datum amorteringsbefrielsen startar för respektive lån.

Bolån – så länge gäller amorteringsbefrielsen

  • För bolån kan du ansöka om amorteringsbefrielse fram till och med den 31 augusti 2021. 
  • En beviljade amorteringsbefrielse gäller tre månader i taget. Hör du inget från oss förlängs amorteringsbefrielsen i tre månader till. Dock gäller amorteringbefrielsen som längst fram till och med den 31 augusti 2021. 
  • Ränta betalas enligt avtal under perioden.

Andra lån – så länge gäller amorteringsbefrielsen

  • För andra lån kan du ansöka om amorteringsbefrielse upp till sex månader. Undantag: Du kan inte ansöka om amorteringsbefrielse för bankens betal- och kreditkort här. Om du har frågor om det ber vi dig kontakta EnterCards kundservice.
  • En beviljad amorteringsbefrielse gäller tre månader i taget. Hör du inget från oss förlängs amorteringsbefrielsen i tre månader till. Dock gäller amorteringsbefrielsen totalt längst i sex månader. 
  • Ränta betalas enligt avtal under perioden.

Om du vill börja amortera igen

Meddela oss så snart du själv tror du kan börja amortera igen. Ring oss på 0225-358 00 eller kontakta ditt bankkontor.

Ansökan om amorteringsbefrielse

Formuläret gäller endast Södra Dalarnas Sparbanks kunder.

Är ni fler låntagare behöver endast en av låntagarna skicka in ansökan.

Fyll i ansökan om du bedömer att din ekonomiska situation har eller kommer att påverkas med anledning av effekterna från coronaviruset covid-19.

Om det finns medlåntagare

Fler medlåntagare

 

Jag önskar tillfällig amorteringsbefrielse för följande lån

Lånenummer ser du i din internetbank, app eller på din senaste låneavi. Fyll i ditt lånenummer med enbart siffror. Har du fler lån separera dem med kommatecken. Ex. 880391234567899, 8327988888888899, 880391234567899