Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset - ekonomi och tips

Vi finns här för att stötta våra kunder genom både bra och dåliga tider. Coronaviruset har spridit sig snabbt och påverkar hela vårt samhälle.
 

Vi på Södra Dalarnas Sparbank följer virusets konsekvenser och är mycket medvetna om de utmaningar som uppstår för dig. Vi uppmanar dig att kontakta oss i ett tidigt skede om du tror att detta kommer få kraftig påverkan på din ekonomi.
 

Som lokal aktör med ett stort engagemang för vårt gemensamma samhälle vill vi vara med och ta hand om dina utmaningar tillsammans med dig.

 

Vi har öppet men ställer om

Smittspridningen av Covid-19 ökar och vi befinner oss nu i ett mycket allvarligt läge. Vi måsta alla ta ansvar och göra rätt val i varje enskild situation. Södra Dalarnas Sparbank fyller en viktig samhällsviktig funktion. Vi finns här för dig som kund och håller vår verksamhet öppen, men vi ställer om.
Vi  uppmanar dig som kund att använda telefon och våra digitala kanaler. Vi stärker våra resurser inom dessa områden och drar ned på fysiska möten i rådande situation.

Våra kontor är öppna men för ett begränsat antal besökare

 

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är orolig för din ekonomi eller behöver ha hjälp med dina bankärenden.

Tänk på att hålla avstånd, tvätta händer och använd handsprit.

Tillsammans kan vi bromsa smittan!

Digitala tjänster - en enklare vardag

Betala räkningar, gör överföringar, skicka pengar, se över dina placeringar. Med våra digitala tjänster kan du enkelt hålla koll på och hantera din ekonomi.

Two women in front of a laptop

Smarta apptips för en enklare vardag

Med omtanke om de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor och istället använda vår app eller vår internetbank för att göra dina banktjänster.

Winter - woman and man eating outside.

Spartips i coronatider

Att coronaviruset har förändrat vårt sätt att leva kan nog alla skriva under på. Du går förmodligen mindre på bio och konserter just nu? Och är du en av de som jobbar hemma? Ja, då kan det finnas en del utgifter du inte längre har – och som kan läggas i ett sparande istället.

 

Senior and child working in the greenhouse

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och vad du bör tänka på just nu. 

Two business people looking at a mobile in office library.

Är du drabbad av corona och inte kan jobba?

Är du sjukskriven, i hemkarantän eller har mist jobbet på grund av coronaviruset? Vår expert tipsar om hur man kan se om sin ekonomi i oroliga tider.

Mother with two children looking at different devices.

Sex tips för att ställa om under krisen

Krisen har för många inneburit tuffa utmaningar. Men kris kan också medföra möjlighet till förändring. Här får du tips om hur du kan använda tiden under krisen för att se över sin kompetens för såväl nuvarande som framtida jobb.

Hur ska jag tänka kring pensionen?

Fallande börser och besparingar som förlorar i värde? Hur ska man egentligen tänka kring sin pension i ljuset av coronakrisen - och särskilt om den är närstående?

Hur påverkas min resa?

Har du planerat en resa? Vi har samlat information om vad som gäller vid avbeställning. 

Vi finns här för dig!

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig  att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon. För tillfället har vi längre svarstider. Vi ber om överseende med det och försöker hjälpa dig så snabbt vi kan. 

Kontakta oss

 

skyddar du dig mot bedrägerier

Just nu passar bedragare på att försöka luras. Men med kunskap om hur det går till kan du skydda dig. Vi har listat vad både du som privatperson bör tänka på. 

 

Skydda dig mot bedrägerier- 5 tips