Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app, BankID
Er verksamhet

Bli UF-kund (Ung Företagsamhet)

Prova livet som företagare. Hos Södra Dalarnas Sparbank kan du prova på att vara företagskund utan avgift.

Two young adults pays with smart watch

Unga är Sveriges framtid och fler företagare behövs, därför samarbetar Södra Dalarnas Sparbank med Ung Företagsamhet och lär unga om entreprenörskap.

Bli UF-kund hos oss

Innan vi öppnar bankkonto för ert UF-företag behöver ni göra en del förberedelser. Ta hjälp av checklistan nedan innan ni fyller i ansökan.

Frågor och svar om UF

Här hittar du mer bra info för ditt UF-företag

Glöm inte juridiken

Ett UF-företag är inte en egen så kallad juridisk person. Det innebär att du och de andra som driver UF-företaget är personligt ansvariga för de avtal ni ingår för UF-företaget. Är någon av er omyndig och vill använda bankens produkter och tjänster? I så fall ska förmyndare/ vårdnadshavare fylla i blanketten ”Godkännande av avtal för omyndiga avseende UF-företagande”.

Ungdomserbjudande

Man behöver inte vara privatkund för att öppna banktjänster för UF-företaget, men läs gärna mer om våra ungdomstjänster och erbjudanden.

Om Ung Företagsamhet

Sedan 1980 har Ung Företagsamhet utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. De finns över hela Sverige, från norr till söder, genom ett nationellt kansli och många lokala föreningar. Sedan 2010 arbetar de även på grundskolan.

Instruktionsfilmer

Du kan titta på instruktionsfilmer i inloggat läge på UF-sidan.