Hoppa till textinnehållet

Nyhetsbrev Nyckelkund

Tips, nyheter och erbjudanden.

Om Nyckelkund

Vi har samlat våra mest populära verktyg och tjänster i det erbjudande vi kallar för Nyckelkund.

Här kan du bli Nyckelkund

Via bankkontor

Välkommen till ett av våra kontor så hjälper vi dig.

 1. Spärra obehörig adressändring

  Med Skatteverkets tjänst Spärra obehörig adressändring kan du förhindra att någon obehörig ändrar din adress. När spärren är aktiverad godkänns bara adressändringar som görs med e-legitimation i Skatteverkets tjänster för Flyttanmälan eller Särskild postadress. Detta minskar risken för att någon använder dina personuppgifter för bedrägerier och id-kapning.

  Skatteverket – spärra obehörig adressändring

 2. Skaffa ID-kort hos Polisen eller Skatteverket

  Från 1 januari 2019 kan du inte längre ansöka om id-kort hos oss. Istället kan du vända dig till Polisen eller Skatteverket:

  - Du som är svensk medborgare kan ansöka om ett nationellt id-kort på Polisens passexpeditioner. Ett nationellt id-kort är även godkänt när du reser inom EU. 

  Läs mer på polisen.se

  - Du som är folkbokförd i Sverige och är över 13 år kan ansöka om id-kort hos Skatteverket. Skatteverkets id-kort är en godkänd id-handling i Sverige. 

  Läs mer på skatteverket.se

 3. Swisha ännu enklare med QR-koder

  Nu kan du betala och ta betalt med Swish genom att använda QR-koder. Du trycker antingen på kamera-ikonen på startsidan i Swish-appen, eller på ”Betala” och sveper ner kamera-ikonen. Håll telefonen framför QR-koden och se till att den syns i fönstret. Därefter godkänner du betalningen med Mobilt BankID, precis som vanligt. Du kan även skapa en egen så att andra kan betala till dig. Passar perfekt när du har en tillfällig försäljning eller loppis.

  QR-kod för Swish

  Skapa QR-kod