Meny
Vår verksamhet
Samhällsnytta
Kontakta oss

Södra Dalarnas Sparbank och Bergslagens Sparbank är mitt uppe i en spännande resa i form av en sammanslagning där vi gemensamt bildar Sparbanken Bergslagen. Den nya bankens verksamhet kommer från årsskiftet att bedrivas genom sju kontor där de största ligger i Hedemora, Lindesberg och Nora. Affärsvolymen uppgår till 40 miljarder kronor och antalet anställda är ca 100. Vi är marknadsledande i vårt verksamhetsområde och erbjuder storbankens alla tjänster tillsammans med den lilla bankens personligare service. Vår samhällsnytta, och att våra ägarstiftelser gillar att ge tillbaka till samhället, skapar stolthet hos våra kunder och medarbetare.

Marknadskoordinator


Nu söker vi en driven kommunikatör som vill vara med och utveckla vår marknadskommunikation och kundresa under ett nytt varumärke i vår nya bank, Sparbanken Bergslagen. Rollen är varierad och innefattar en bredd av arbetsuppgifter som kan uppstå på en marknadsavdelning. Våra insatser inom vår samhällsnytta kommer att vara en central del av dina arbetsuppgifter och du kommer att få ansvara för kontakten och avtalen med våra föreningar gällande både sponsring och projekt. Du är van och trivs med att arbeta självständigt såväl som i team och du har ett proaktivt mindset.

Sparbanken Bergslagen erbjuder en stimulerande arbetsplats med goda möjligheter att utvecklas och skapa värden för våra kunder, banken och våra ägarstiftelser. Här kan ditt engagemang berika hela Bergslagen, direkt såväl som på sikt.
 

Exempel på arbetsuppgifter

 • Skapa och planera content (text och bild) och kampanjer tillsammans med övriga i teamet för att driva trafik och öka försäljning samt skapa en ökad varumärkeskännedom
 • Ta fram marknadsmaterial till vår affärsrörelse
 • Koordinera marknads- och kundaktiviteter
 • Fotografera, filma och intervjua för att skapa innehåll till olika kanaler 
 • Följa upp resultat i marknadsaktiviteter och utföra databasanalyser
 • Säkerställa att både intranät och webbsida är uppdaterade, intressanta och affärsstödjande

Din profil

Vi tror att du som person har en bred generell bas inom kommunikation och marknadsföring, en relevant utbildning och några års erfarenhet i en liknande roll. Du har hög social kompetens, är kreativ och en god skribent. Du tar egna initiativ, jobbar målstyrt och är van vid att arbeta effektivt, har förmåga att prioritera och leverera med kvalité. Du är prestigelös och uppskattar variation i ditt arbete och är inte rädd för att hugga tag i avdelningens olika uppgifter. Erfarenhet från bankverksamhet är önskvärt men inte ett krav. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av att ha drivit varumärkesarbete på både strategisk och operativ nivå
 • Viss kunskap och erfarenhet av Adobes Experience Manager eller annat CMS-verktyg
 • Goda kunskaper i MS Office, Photoshop och InDesign
 • Erfarenhet av SharePoint är meriterande
 • B-körkort och egen bil

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% (provanställning kan komma att tillämpas). Placeringsort kan väljas mellan Lindesberg och Hedemora men resor till övriga bankkontor förekommer regelbundet.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort  Lindesberg eller Hedemora
Referensnummer  2023/5
Kontakt  Åsa Wittander, Marknadschef, 0581-88022
Facklig företrädare Kari Aurén, 0581-88000 
                                    Ann Frisk, 0225-35841

Sista ansökningsdag  2023-12-17


Du ansöker till: Marknadskoordinator (varbi.com)

Välkommen med din ansökan!